HealthQuest ontvangt een IAG4 subsidie

[:nl]Subsidie voor HealthQuest als resultaat van de succesvolle samenwerking tussen Sense en 24Care !

 

Onder leiding van Tizin lukte het een aantal partners van de IWP diabetes om subsidie te krijgen voor het project HealthQuest. Dit is een vervolg op de samenwerking tussen Sense en 24Care met als resultaat een eerste versie van het HealthQuest platform. Doel van het project is de uitbouw van HealthQuest met als streven een gezonde leefstijl makkelijker te maken. Naast Tizin en Sense, zal Target Holding een belangrijke rol vervullen. Zij zullen zorgen voor de slimme big data analyse in het project en samen met Tizin de app vermarkten. De Kwadrantgroep en de Hanzehogeschool (Lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing) zijn partner voor respectievelijk gebruikersinput en praktijkgericht onderzoek.

 

Voor dit project is een IAG4 subsidie van de provincie Groningen ontvangen waarmee de partners in deze innovatiewerkplaats hun state-of-the-art kennis kunnen inzetten om te komen tot een uniek en onderscheidende gezondheidsapp genaamd ‘HealthQuest’. Het bevorderen van een gezonde leefstijl wordt gezien als een van de belangrijkste middelen om welvaartsziektes zoals diabetes en obesitas terug te dringen en in dit project zal verder gewerkt worden aan een gezondheid bevorderende app waarbij het duurzaam optimaliseren van de persoonlijke motivatie bij gedragsverandering centraal staat.

 

HealthQuest kenmerkt zich door:

  • afstemming op de individuele gebruiker, reageert op maat en motiveert door het geven van personaliseerde feedback na Big Data-analyse
  • gamification aspecten die het gebruik van de app leuk en verrassend maken en daarbij de directe omgeving van de gebruiker betrekken om gedrag te veranderen
  • controle over de data volledig bij de gebruikers te houden (privacy by design). Desgewenst kunnen gebruikers hun data delen met andere gebruikers of professionals.

Meer informatie over dit project op:

 

subsidie IAG4[:]